Gratis levering på alle ordre

Kurv

Sådan kan du nemt lave koldbrygget kaffe derhjemme

iskaffe
Lær hvordan du kan lave en enestående og forfriskende omgang koldbrygget kaffe derhjemme, og få inspiration til lækre opskrifter.

Kaffe er en vigtig del af de fleste menneskers hverdag. Kaffe er traditionelt blevet nydt varm og dampende, og det første serverede kaffe kan spores langt tilbage i historien. 

Men, de sidste mange år har du på cafeer og kaffehuse kunnet nyde kold kaffe som is-latte, is-cappuccino og koldbrygget kaffe. 

Tendensen til koldbrygget kaffe er taget til, og det er blevet en stor favorit for mange mennesker. Den nye kaffe brygningsmetode giver en blød, dyb og forfriskende smag, perfekt til de varme sommerdage eller de hurtige morgener. 

I dette blogindlæg vil jeg fortælle dig om koldbrygget kaffe, hvad det er og hvor nemt det er at brygge med Coffepots cold brew kande. 

Derudover vil jeg fortælle om fordelene ved koldbrygget kaffe og dertil et par forskellige måder at nyde den kolde drik kan nydes på. Når du har læst opslaget, vil du forstå, hvorfor den koldt bryggede kaffe er blevet så populær, samt selv være klar til at brygge din nye kolde yndlings koldbrygget kaffe.

Hvad er koldbrygget kaffe?

Koldbrygget kaffe er en ny og innovativ metode til at brygge de gyldne dråber til morgenerne. I stedet for det kogende og dampende vand, så skal kaffen i stedet brygges med koldt vand og have lov til at trække i 12-24 timer. Trække tiden er vigtigt for at få den helt rigtige glatte konsistens og fantastiske smagsnuancer. 

Forskellen mellem den traditionelle brygning og kold brygning ligger altså i tiden. Den traditionelt bryggede kaffe laves ved at hælde varmt vand over malet kaffe og på få minutter sidder du med en kop i hånden. Når du brygger kaffen kold, så er processen meget den samme. Man hælder vand over formalet kaffe og lader kaffen trække til den er klar. Forskellen på de to metoder findes som sagt i tiden.

Når først du har lavet den koldbrygget kaffe, så har du altid en kande på køl, da du bare kan lade kanden stå i køleskabet og tage et glas løbende, som du har lyst. Kaffen kan holde i to uger efter du har brygget den. Udover den gode smag så har koldbrygget kaffe en række fordele i forhold til den varme kaffe.

Disse fordele er:

·   Koldbrygget Kaffe indeholder færre syrlige og bitre smagsstoffer da bønnen ikke er blevet stresset til at frigive smag

·   Koldbrygget kaffe er mere forfriskende og hydrerende.

·   Koldbrygget kaffe kan indeholde mere koffein

·   Koldbrygget kaffe indeholder flere, dybere og friskere smagsnuancer.

·   Kaffe brygget på kold vand er bedre for maven

Hvordan laver man koldbrygget kaffe?

Nu hvor du har helt styr på, hvad koldbrygget kaffe er, så vil du helt sikkert gerne vide hvordan man brygger dette. 

Først og fremmest er det vigtigt at fastslå, at alle kan lave koldbrygget kaffe. Det eneste det kræver er nogle få ingredienser, det rette udstyr og en trang til god kaffe. 

Først og fremmest skal du selvfølgelig købe en rigtigt god kaffe. Du kan eventuelt finde en kaffe, som er anbefalet til koldbrygning. Når du har kaffen, så er det vigtigt med det rette udstyr. Med en af Coffepots lækre kaffekander er det nemt at lave og nemt at servere for dine kaffe tørstige gæster eller dig selv. 

Coffepots koldbrygget kaffe kander har indbygget kaffefilter, så det er super nemt, at lave kaffen. Her er fremgangsmåden:

1. Hæld vand på kanden.

2. Hæld kaffen i filterholderen. Cirka 40-80 gram per 1 liter vand (Alt efter ønsket styrke)

3. Sæt kaffekanden i køleskabet. 12-24 timer eller henover natten.

4. Tilsæt eventuelt isterninger, mælk eller andet, og nyd en dejlig og forfriskende koldbrygget kaffe.


Alle kan lave det. Det eneste som det kræver, er det rette udstyr og lidt tålmodighed. Hvis du normalt drikker din kaffe med mælk, sukker, vanilje eller andet, og derfor tænker at coldbrew ikke er noget for dig, så kan Coffepot berolige med at cold brew sagtens kan blandes med andre ingredienser. Det er faktisk kun fantasien som sætter grænser. 

Du kan drikke det præcis, som det er brygget, tilsætte vand, blande det med mælk eller fløde for en mere cremet smag og konsistens. Hvis du er til en sødere kaffe, så anbefaler vi dig ikke at bruge sukker. Sukkeret kræver varme for at blive helt opløst, og der vil komme til at ligge sukkerrester i bunden. Hos Coffepot anbefaler vi forskellige sirupper som sødemiddel, fordi det let blandes i vandet ved omrøring og giver en lækker sød smag.

Hvorfor er koldbrygget kaffe blevet så populært?

Nu ved du hvad koldbrygget kaffe er, og hvordan du laver det. Men, hvad er det, som gør koldbrygget kaffe så populært? Den kolde bryggemetode har op til flere fordele, som ikke kan opnås med den varme bryggemetode. Det varme vand i den traditionelle metode stresser de malede bønner til at afgive smag ved at trække det ud af bønnen. Det er derfor den er klar på få minutter. Den kolde brygningsmetode, derimod, lader bønnerne arbejde roligt og naturligt, hvilket vil få dem til at frigive dybere smage og nuancer.

Fordi koldbrygget kaffe ikke hiver syrestoffer ud af bønnerne i samme mængde, betyder det også, at koldbrygget kaffe er bedre for maven, da syre-stofferne kan stresse ens indre. Den rolige og naturlige proces betyder også at syrlige og bitre toner ikke bliver trukket ud af de malede bønner, men forbliver i bønnen. Den kolde brygningsproces tillader også, at koffeinen i bønnerne får langt bedre forhold og frigives i større grad ud i vandet. Den større mængde koffein og kulden gør koldbrygget kaffe til en langt mere forfriskende og opkvikkende drik til de varme dage.

En anden fordel ved cold brew er, at man ikke risikere at brænde bønnerne på. Ved den traditionelle kaffe brygningsmetode hælder man kogende vand ud over malede bønner. Men, når vandet er kogende, kan man faktisk brænde bønnerne på, hvilket vil give kaffen en bitter og brændt smag. Dette undgår du helt og aldeles med den nye kolde brygningsmetode.

Hvordan kan du nyde koldbrygget kaffe?

På dette tidspunkt har du nu lært hvad koldbrygget kaffe er, hvordan man laver det og hvorfor det er blevet så populært. Hvis man nu vil lave sin cold brew ekstra lækker, hvad kan man så gøre?

Først og fremmest er ren cold brew i sig selv en lækker drik. Hvis den er for stærk, så kan en smule ekstra vand nemt tilsættes. Elsker du caféernes og kaffebarernes iskaffe, så kan du nemt brygge en lidt stærk koldbrygget kaffe og derefter tilsætte mælk, havredrik, soyadrik eller mandeldrik. Er du til den sødere iskaffe med karamel, vanilje, saltkaramel, chokolade, så tilsæt sirup med lige den smag du ønsker til din cold brew.

Coffepots personlige favorit måde at nyde en kold kaffe på er med vanilje og fløde.

Step 1: Du hælder den rette mængde cold brew op i et glas.

Step 2: Du tilsætter vaniljesirup efter behov og rører godt rundt.

Step 3: Du kommer isterninger i

Step 4: Du hælder en smule fløde langsomt over isterningerne og kaffen

Step 5: Det smager fantastisk, og du fanger dig selv allerede i gang med at lave nummer 2

På en varm sommerdag kan man godt ønske en mere eksperimenterende og anderledes kold kaffe, hvor der er garanti for sødme og friskhed. Hvis det er dig, så prøv cold brew lemonade. En sjov og anderledes kaffe, som man lige skal tænke en ekstra gang over.

Step 1: Hæld 250 milliliter coldbrew I et glas med isterninger

Step 2: Tilsæt 125 milliliter appelsinjuice

Step 3: Tilsæt 100 milliliter frisk citronsaft

Step 4: Smag til med honning og rør godt rundt i drikken

Step 5: Nyd denne forfriskende, søde og anderledes koldbrygget kaffe


*Kom eventuelt alle ingredienser op i en blender og få en fantastisk slushy lemonade cold brew

Der er mange måder at nyde sin kaffe på og med den kolde brygningsmetode er det kun fantasien (og din smagsløg) som sætter grænser.

Nyd Koldbrygget Kaffe derhjemme med en CoffeePot

Igennem dette blogindlæg har du lært alt, hvad du skal vide om koldbrygget kaffe. Med en stilren koldbrygnings kaffekande fra Coffepot kan du nemt og hurtigt komme i gang med at lave din yndlings kaffedrik. Kanderne kommer i to designs, så de passer til din stil og dine kaffevaner. Med din nye koldbrygget kaffekande er du klar til de varme og hyggelige stunder med dig selv, vennerne, kæresten, ægtefællen eller lige hvem du har lyst til.

Del på