Gratis levering på alle ordre

Kurv

Iskaffe Bliss: Enestående og Lækre Opskrifter til Hjemmelavet Iskaffe

lav din egen iskaffe
Lav en lækker iskaffe med en Cold Brew Kaffekande. Lav perfekt koldbrygget kaffe, der danner grundlaget for en forfriskende iskaffe.

Forestil dig en varm sommerdag, hvor solen bager dig direkte i ansigtet! Du sidder måske i haven med en spændende bog? Du sidder måske på terrassen og nyder din lydbog, mens du kan høre fuglenes pippen i baggrunden?

Der mangler dog én ting!

Noget koldt at drikke! Det skal dog ikke være noget koldt, som du er vant til, men nærmere et koldt element, som både er forfriskende og smager lækkert! I denne artikel vil jeg undersøge og beskrive, hvad iskaffe-fænomenet egentlig er, derudover hvordan du laver din helt egen iskaffe med kun få enkelte steps!  

Lav en enestående iskaffe med cold brew kaffe

Koldbrygget kaffe er hemmeligheden bag den bedste iskaffe. Den langsomme og skånsomme brygningsproces frembringer en dyb og rund smag, der er perfekt til at skabe den ultimative iskaffeoplevelse. Ved at bruge koldbrygget kaffe får man en mindre bitter og mere koncentreret smag, der ikke bliver fortyndet af isen.

Denne metode bevarer kaffens naturlige sødme og aromaer og skaber en forfriskende og silkeblød iskaffe. Med koldbrygget kaffe kan man nyde en kraftig kaffesmag uden den skarpe syrlighed. Prøv denne metode derhjemme og opnå den mest forførende og forfriskende iskaffeoplevelse, der vil tilfredsstille enhver kaffeelskers længsler.

Jeg vil gerne lave Cold Brew kaffe, men hvor starter og slutter jeg?

Du har længe gået med tanken om at kunne brygge din egen kolde kaffe, men du har altid været i tvivl om, hvor du egentligt skal starte og slutte! Fortvivl ej! Jeg vil guide dig igennem kaffe-universet, så når du er færdig med at læse denne artikel, er du klar til at agere barista og invitere gæster, familie og venner forbi til en lækker iskaffe.

Udstyret

Først og fremmest skal du have en cold brew kande, som du kan lave din koldbrygget kaffe i. 

Ingredienserne

Efter du har styr på din cold brew kaffekande, så skal du sørge for du har de fornødne ingredienser:

 • Kaffebønner
 • Koldt vand
 • Isterninger

Herefter kan du frit vælge at benytte sukker, sirup eller bare et sødt element til at pifte drikken op.

Bønnerne

I første omgang er det relevant at se lidt nærmere på, hvilke slags kaffebønner du skal benytte! Du skal huske, at du faktisk kan bruge alle typer af kaffebønner i din kolde kaffe, men lige så vigtigt er det, at syrligheden i kaffen opstår ved de høje temperaturer. Derfor skal du ikke gå efter kaffebønner, hvor syrligheden er hovedfaktoren! Udover dette er et andet godt råd, at du benytter groft malet kaffe, da en for fintmalet kaffe kan gøre, at din kaffe bliver for bitter!

Et kendt varemærke at gå efter, når du skal vælge kaffebønner er Arabica kaffebønner, de er nemlig særligt velsmagende! Derudover er det et godt valg, når det er første gang, at du giver dig i kast med kold kaffebrygning, da det er kaffebønner der har en forholdsvis let smag. Hvis du derimod vil have ekstra power i din kaffe, kan du vælge Columbian Robusta kaffebønner, som giver en mere fyldig smag. Ved Cold Brew bryggemetoden handler det mest af alt om at prøve dig frem, for at finde netop den smag som passer til dig!

Bryggemetoden

Når du enten har købt det færdigmalede eller selv været i gang med at kværne kaffen, kommer vi til blandingsforholdene.

En hovedregel er at bruge 40-80 gram kaffebønner til 1 liter vand.

Ligesom med almindelig kaffebrygning kommer mængden selvfølgelig an på, hvor stærk du ønsker at den skal være, men start med de omkring 40-80 gram, og eksperimenter derudfra! Derefter er det op til dig, hvor længe du vil lade din kaffe stå at trække. Som hovedregel skal kaffen trække i køleskabet mellem 12 og 24 timer.

Efter trækketiden er den klar til serveringen! Tilføj blot nogle isterninger, så den bliver ekstra kold!

Iskaffen

Det gode ved at koldbrygge din egen iskaffe, er også at du kan lave det til en iskaffe! Efter trækketiden på din koldbrygget kaffe kan du nemlig vælge at tilføje mælk og sukker eller sirup. 

Der er flere forskellige opskrifter på iskaffe, men den mest standard opskrift er:

 • 1 dl koldbrygget kaffe
 • En smule kaffesirup
 • 2 dl mælk
 • Isterninger

Bland det hele sammen, og du er klar til at nyde din første iskaffe! Der findes som sagt mange varianter af iskaffe, og du kan afprøve forskellige metoder for at finde den iskaffe, der passer til netop dig! Udover ovenstående kan du tilføje en eller flere af nedenstående:

 • 1 spsk vanilje-, ahorn- eller karamelsirup
 • 1 tsk muscovadosukker
 • 1 tsk brun farin
 • 1 tsk alm rørsukker
 • 1 spsk vaniljeis
 • 25 – 50 gram smeltet chokolade

Hvis du har et sødt element, til at ligge i skabet eller skuffen, kan du prøve at tilføje det til din iskaffe. Der findes nemlig ikke grænser for, hvad man putter i iskaffen. Det vigtigste er blot, at det er et sødt element, som spiller godt op imod den syrlige smag i iskaffen.

Tips til din kolde kaffe:

 • Hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af din iskaffe, kan du vælge at lave din mælk til skum! Det giver den ekstra lethed, og så ser det super elegant ud, når du serverer det!
 • Du kan vælge at fryse din kaffe ned dagen før. Det giver lidt ekstra køl til kaffen, når du skal servere det, og isterningerne vil ikke fryse nær så hurtigt, som hvis du blot hælder den varme kaffe direkte over isterningerne. Derudover er det en oplagt mulighed, hvis du en dag er kommet til at lave for meget kaffe, så i stedet for at smide det i håndvasken, kan du gemme det til en gang, hvor du skal lave en kold kaffe. Praktisk og bæredygtigt! Whats not to like!
 • Tilføj is. Køb den variant af is som du tænker, vil kunne passe godt i din iskaffe! Isen vil give den en mere sød og cremet smag, og eftersom du frit kan vælge, hvilken smag du vil have, giver det uendelige muligheder! Her kan du bruge alt fra karamellis, vaniljeis eller stracciatella is!

Lav en lækker iskaffe derhjemme hos dig med en CoffeePot Cold Brew Kaffekande

Forkæl dig selv med en lækker iskaffeoplevelse hjemme hos dig ved hjælp af en CoffeePot Cold Brew Kaffekande. Denne innovative kaffekande er designet til at skabe den perfekte koldbryggede kaffe, der danner grundlaget for en forfriskende iskaffe. 

Med CoffeePot Cold Brew Kaffekanden kan du nemt og bekvemt brygge din egen koldbryggede kaffe derhjemme. Den langsomme brygningsproces sikrer en blid ekstraktion af kaffens smag og aromaer, hvilket resulterer i en dyb og rig kaffesmag uden den skarpe syrlighed. 

Efter brygningen er det blot at tilføje is og din favoritmælk eller sødemiddel for at skabe den perfekte iskaffe, der tilfredsstiller dine smagsløg. Uanset om det er en varm sommerdag eller bare en trang til en lækker forfriskning, vil CoffeePot Cold Brew Kaffekanden være din trofaste følgesvend til at skabe enestående iskaffeoplevelser derhjemme.

Del på