Gratis levering på alle ordre

Kurv

Iskaffe Opskrift: Oplev Smagen af Forfriskende Nydelse

Iskaffe opskrift
Find den perfekte iskaffe opskrift og sæt dine smagsløg i gang! Tag din iskaffe til nye højder og find din favoritopskrift i dag!

Find den perfekte iskaffe opskrift her. Det er efterhånden blevet mere og mere moderne at drikke iskaffe! Det er også helt forståeligt, da det er en fantastisk drik. Kaffen som vi kender den, har udviklet sig meget gennem tiden, men at drikke en kold kaffe, kan for nogen også virke en smule skørt og mærkeligt. Ingen tvivl om at det mest populære også er at drikke en varm kaffe, men snyd ikke dig selv, for at prøve dig af med forskellige typer, varianter og smage af iskaffen!

Der er tonsvis af muligheder at afprøve, og her er det udelukkende din fantasi der sætter dine grænser! Det kommer 100% an på hvad dine præferencer er! Hvis du er helt ny i iskaffens verden, kan du starte med den klassiske iskaffe. Herefter kan du afprøve de mange forskellige varianter der findes. Jeg vil igennem denne artikel guide og give dig gode råd om alt fra kaffebønner til, hvordan du nyder den første slurk!

Basisredskaberne

Først skal vi have basisredskaberne på plads, så vi kan lave den bedste iskaffe:

 • En cold brew kaffekande
 • Kaffekværn (Kan undlades hvis du ikke vil kværne dine egne bønner)
 • Isterningeposer

Ja, det kræver faktisk ikke mere at lave en iskaffe! Foruden at det kun kræver 2-3 redskaber, tager det ingen tid at lave!

Basisingredienserne

For at lave den nemme udgave af iskaffe, kræver det heller ikke, at du går i supermarkedet og køber dig fattig i ingredienser:

–          5-6 store isterninger

–          1 dl. koldbrygget kaffe

–          1 tsk. sødt element (Sirup, brun farin, sukker, honning osv. – der findes ikke en grænse, kun din egen!)

Basismetoden

Du hælder blot isterningerne i dit glas, hælder den koldbryggede kaffe i og rører rundt til det søde element er opløst. Herefter hælder du passende mængde mælk i. Done. Nyd din lækre og hurtige iskaffe! Du kan toppe din iskaffe med andre eller det samme søde element! Du kan eksempelvis benytte 1 tsk. honning, og drysse brun farin når du serverer den!

3 Gode Opskrifter:

Jeg vil gerne kværne mine egne bønner, hvad skal jeg gøre?

Først er det relevant at se på, hvilke kaffebønner du skal vælge til din iskaffe! I hovedtræk skelner man mellem to hovedsorter: Robusta og Arabica. Robusta er den mørkere kaffebønne, og er med til at give mere dyb smag, og er med til at give en stærkere og mere skarp smag. Derudover er den mere syrlig i smagen end Arabica bønnerne. Arabica bønnerne er, modsat Robusta, langt mere mild i smagen, og er ikke syrlige i samme grad som Robusta bønnerne. Derfor er det smag og behag, hvilket af sorterne du foretrækker! En god tommelfingerregel er at læse bag på posen, inden du putter den i indkøbskurven i supermarkedet! Der står ofte bag på poserne, hvor mange procent af Arabica og Robusta posen består af!

Som skrevet ovenfor så husk at læse bag på posen, det er en god hovedregel, da du her kan få en indikation af, hvad netop den kaffebønne du står med i hånden, har af kvaliteter, som måske passer ind i dine præferencer! Efter du har investeret i din første pose kaffebønner skal du i gang med at kværne!

Der er mange grunde til at kværne dine egne kaffebønner! Du kan selv bestemme hvor fint eller grovmalede bønnerne skal være. Jo grovere du kværner dine kaffebønner – jo mere syrlig smag opnår du i din kaffe. Derfor er det smag og behag, hvor meget du kværner kaffen.

Brug dit kværnet kaffe med det samme. Dette skal du gøre for at få mest muligt ud af din kaffe! Det værste det kværnet kaffe kender til er ilt. Det er nemlig ilten, der går ind og påvirker den søde og fyldige smag som kaffen er kendt for. Brug derfor malet kaffe umiddelbart efter du har kværnet det.

3 Gode Opskrifter:

Jeg kan godt lave basisopskriften, men jeg vil gerne noget mere

Nu kommer vi til det lidt mere spændende! Nemlig de uanede muligheder, som du har for at sætte dit eget præg på iskaffen! Som du kan se i opskriften ovenfor, er det rimelig ligetil at lave en iskaffe med koldbrygget kaffe, men det er ikke ensbetydende med, at man ikke kan udfordre sig selv, og måske opnå en endnu bedre iskaffe! Jeg vil nedenfor beskrive, hvilke forskellige iskaffer du kan give dig i kast med. Nogen der kræver lidt mere end andre:

–          Frappé

–          Dalgona iskaffe

–          Affogato

Nu skal du rigtig i gang med at koldbrygge din kaffe!

Når du skal brygge dit koldbrygget kaffe kan du med fordel bruge en CoffeePot Cold Brew Kande. Disse kander er netop udviklet til at lave koldbrygning, og det medvirker også at din koldbrygning bærer præg af kvalitet! 

Så langt så godt – nu til de andre opskrifter!

Som beskrevet tidligere er der jo oceaner af måder du kan lave en iskaffe på! Jeg beskriver dem her opskrift for opskrift, så du kan afprøve hver og en. Når du er blevet mere tryg i det, skal du helt sikkert selv begynde at eksperimentere med varianterne!

10 Gode Iskaffe Opskrifter, som du bør prøve

1. Frappé

Denne kaffedrik er en sikker vinder på en varm sommerdag, hvor du trænger til en dessert-lignende drik! Man skulle ikke tro at en så lækker drik kan være så nem at lave! Det eneste du skal bruge:

 • Koldbrygget kaffe
 • En god kaffesirup
 • 3 dl. mælk

Se hele vores guide til den perfekte Frappé her.

2. Dalgona iskaffe

Hvis du syntes at Frappé var en sikker vinder, skal du ikke snyde dig selv for at afprøve Dalgona iskaffen! Den kræver lige så lidt at lave som Frappén:

 • 0,50 dl. instant kaffe
 • Koldbrygget kaffe
 • 0,50 dl. sukker
 • 4 dl. mælk
 • Isterninger efter behov

Det vigtigste ved Dalgona iskaffen er blandingsmetoden. Denne kræver nemlig, at du rører kaffe, vand og sukker, til at du opnår den skummende effekt. Herefter hælder du mælken i et andet glas og ligesom med de andre ingredienser, skal du også her røre, til du får en passende skummende masse. Når du synes at konsistensen er, som du ønsker det, hælder du din kaffeblanding over mælken. Så er der serveret Dalgona Iskaffe! Pynt din Dalgona iskaffe med rørsukker eller kakaopulver, så du opnår det rette udtryk!

Se hele vores guide til Dalgona Iskaffen her.

3. Affogato iskaffe

Du skal glæde dig til denne forfriskende, elegante og unikke smag af affogato, som du kan lave på få minutter! Det er den ultimative drink, til de helt varme sommerdage, hvor du trænger til at blive kølet godt og grundigt ned! Hvis du er fan af både kaffe og is, skal du uden tvivl vælge denne opskrift:

 • 100 ml vaniljeis
 • 0,50 dl. koldbrygget kaffe 

Ja, det er faktisk det eneste, som du skal bruge til at lave Affogato! Fortvivl ikke! På trods af de få ingredienser, smager Affogato så himmels-k, at dine gæster vil tro, at du har brugt en million ingredienser! Lav små kugler af din is, og hæld kaffen over! Så er der serveret!

Se hele vores guide til Affogato Iskaffen her.

4. Cafe Latte

Vil du gerne skabe den helt perfekte Cafe latte? Så kan du følge denne simple opskrift, hvor du kan lave en uforglemmelig kold cafe latte af koldbrygget kaffe.

 • 200 ml koldbrygget kaffe
 • 200 ml mælk (eller plantebaseret alternativ)
 • Sukker eller sødestof efter smag (valgfrit)

Denne iskaffe opskrift kræver kun disse helt simple ingredienser og så er du godt på vej til at have lavet den bedste cafe latte du nogensinde har smagt.

Se hele vores guide til Cafe Latte her.

5. Fior Di Latte

Hvis du gerne vil lave en helt fantastisk Fior Di Latte, så er det en meget god ide, at bruge koldbrygget kaffe fremfor kold is. Du skal ikke bruge mange ingredienser for at lave en Fior di latte.

Alt du skal bruge for at lave en perfekt Fior Di Latte inkluderer:

 • 200 ml koldbrygget kaffe
 • 2 kugler Fior di Latte-is
 • Sukker eller sødestof efter smag (valgfrit)
 • Is

Efter at have lavet denne lækre koldbrygget kaffe dessert drink vil du sætte endnu mere pris på livet.

Se hele vores guide til Fior Di Latte her.

6. Matcha Latte

Matcha Latte er en skøn fusion af traditionel japansk matcha grøn te og cremet mælk. Med sin livlige grønne farve og unikke, rige smag er det et forfriskende alternativ til din sædvanlige kaffe eller te. Kombinationen af den jordagtige matcha smag, suppleret med den bløde, cremede mælk skaber en delikat balance, der er både beroligende og opkvikkende.

 • 100 ml koldbrygget kaffe
 • 1 teskefuld matcha pulver
 • 200 ml mælk (eller plantebaseret alternativ)
 • 1-2 teskefulde honning eller sukker (valgfrit)

Oplev en revitaliserende og nærende start på dagen med en Matcha Latte. Den distinkte jordagtige noter fra matcha møder den rige smag af koldbrygget kaffe i en fortryllende symbiose. Giv dig selv chancen for at smage denne grønne lækkerbisken ved at prøve vores Matcha Latte opskrift i dag!

Se hele vores guide til Matcha Latte her.

7. Latte Macchiato

Denne æstetisk tiltalende drik samler den fyldige, dybe smag af koldbrygget kaffe og den sødmefulde creme af opvarmet mælk. Følg vores enkle opskrift og mestre kunsten at brygge din egen Latte Macchiato hjemme, og væk dine gæsters beundring med dine barista-færdigheder!

For at lave din egen Latte Macchiato, skal du bruge følgende ingredienser:

 • 100 ml koldbrygget kaffe
 • 200 ml mælk (eller plantebaseret alternativ)
 • Sukker (valgfrit)

Denne Latte Macchiato er en sikker vinder og kan ikke skuffe.

Se hele vores guide til Latte Macchiato her.

8. Chai Latte

En kølig Chai Latte er lige præcis det twist, der kan tilføje lidt ekstra krydderi til din sommer. Den dybdegående, intense smag af koldbrygget kaffe forenet med den søde og krydrede chai-te giver en kombination uden sidestykke.

For at lave din egen Chai Latte, skal du bruge følgende ingredienser:

 • 200 ml koldbrygget kaffe
 • 1 pose chai-te
 • 200 ml mælk (eller plantebaseret alternativ)
 • 1-2 teskefulde sukker (valgfrit)
 • Is

Denne sødmefulde og krydrede drik forener den dybdegående smag af koldbrygget kaffe med den nuancerede smagsprofil af chai-te.

Se hele vores guide til Chai Latte her.

Du kan også prøve følgende opskrifter:

Del på