Gratis levering på alle ordre

Kurv

Hjemmelavet Iskaffe Guide: Sådan laver du den perfekte iskaffe

hjemmelavet iskaffe
Opdag hemmeligheden bag den perfekte hjemmelavede iskaffe! Denne omfattende guide viser dig trin-for-trin, hvordan du laver velsmagende iskaffe derhjemme.

Iskaffe er en af favoritterne på caféer, kaffebarer rundt omkring i landet. Om du bestiller iskaffen bare med mælk, havredrik, soyadrik eller med forskellige smage fra sirupper, så kan vi alle blive enige om at iskaffe er utroligt lækkert og velsmagende. Derfor vil vi i dette indlæg gå i dybden med hvordan du laver den perfekte hjemmelavet iskaffe.

Hjemmelavet iskaffe er for mange et godt alternativ til den varme latte, fordi den netop er kold og let at drikke. Kulden gør iskaffen lettere og blødere at drikke, hvilket også er bedre for maven. Derudover er den kolde kaffe helt perfekt til de varmere måneder, hvor kaffe selvfølgelig stadig kan nydes. Hjemmelavet iskaffe er nemt og hurtigt at lave og det er kun fantasien og dine egene smagsløg der sætter grænser for din kreativitet.

I dette blog-indlæg vil vi fortælle lidt om hvordan man laver den perfekte hjemmelavet iskaffe, samt give nogle tips og tricks til at lave hjemmelavet iskaffe, som du aldrig har set det før.

1: Vælg de rigtige ingredienser

Hjemmelavet iskaffe består af meget få ingredienser. Gør dig selv og dine gæster den tjeneste at bruge de kvalitets ingredienser. Det kan kun gøre kaffen bedre.

Det vigtigste du skal bruge, når du laver kold kaffe, er selvfølgelig kaffe. Kaffe er på samme måde som vin, et stort og uoverskueligt område, hvor de fleste bare lukker øjnene og tager noget ned fra hylden. Lav din hjemmelavet iskaffe som du godt kan lide den, og prøv at eksperimenter med flere forskellige mærker. Når du har fundet den du bedst kan lide, så er det selvfølgelig den du går med.

Kaffebønner kommer nemlig i meget forskellig kvalitet, og et godt råd fra Coffepot er at afprøve nogle bønner, som anbefales til kold kaffe. Kaffebønner reagerer forskelligt fra den traditionelle bryggemetode til den kolde brygningsmetode. Den kolde brygningsmetode er en mildere og mere naturlig proces, hvor smagsnuancer får lov at sive ud i vandet. Ved den traditionelle bryggemetode med kogende vand stresser du bønnen, så den frigiver alt smag meget hurtigere. Det betyder, at bitre og syrlige smagsstoffer også siver ud i vandet. Det kan gøre kaffen svær at drikke, især når kaffen er kold, og vi generelt kan smage mere.

Et andet godt tip til køb af kaffe er at købe hele kaffebønner. Det kræver lidt mere arbejde, da du skal kværne bønnerne selv, men du vil få en fyldigere, friskere og mere intens hjemmelavet iskaffe. Når bønnerne er kværnet på forhånd, har de allerede frigivet en masse smag, som ikke længere kommer ned i din iskaffe. Så et godt tip er: Kværn bønnerne selv! Du får en bedre smag, og så dufter det fantastisk af friskkværnet kaffe i hele hjemmet.

Mælk eller plantedrik er et vigtigt element i manges hjemmelavet iskaffe. Er du til det ene eller det andet er sådan set ligegyldigt, så længe iskaffen er, som du gerne vil have den. Hvis du bare gerne vil have en lækker smag, så foreslår vi at gå med mælk eller plantedrik hvor fedtprocenten er høj. Det giver en fyldigere og mere cremet iskaffe. Hvis du er til almindelig mælk, så foreslår vi sød- eller letmælk. Er du til plantedrikke, så er et rigtigt godt valg mandelmælk, da den nødede smag passer fantastisk sammen med smagen fra den kolde kaffe.

Skal iskaffen være lidt sødere så kan du sagtens bruge forskellige sirupper. Vi anbefaler vanilje, karamel, saltkaramel og chokolade til iskaffen, da disse smage kombineret med kaffen er en rigtigt god cocktail. Hvis du ikke er til for meget sukker, men elsker den søde smag, så kan de fleste sirupper anskaffes som sukkerfri. Uden de går på kompromis med smagen.

Sidst men ikke mindst, så anbefales isterninger som et sidste element, da det holder iskaffen kold, frisk og velsmagende.

2: Det nødvendige udstyr

Udstyret til iskaffen er let og overskueligt. En af Coffepots flotte, stilrene og smarte koldbrygnings kander og dit yndlings glas. Det er i hvert fald det yderst nødvendige. Coffepots cold brew kaffe kander er en elegant og praktisk kande med indbygget filter. Du hælder kaffen i filteret, cirka 80 gram per liter, hælder vand i og stiller cold brew kanden på køl i 12-24 timer, eller over natten. Så kan du stå op til dejlig iskaffe.

Cold brew kanden kommer i et moderne design, så når gæsterne er på besøg er den klar til at blive stillet på bordet. Er der stadig cold brew tilovers i kanden, så stilles kaffen bare på køl igen. Coffepots cold brew kander kommer i forskellige størrelser og design, så de passer til alle hjem og sørger for din iskaffe.

Når du først har fået smag for iskaffe, så er der altid mere du kan gøre for at gøre din iskaffe endnu bedre. Som vi foreslog tidligere i blog-indlægget, så syntes vi du skal købe hele bønner. For at få den dejlige smag ud af bønnerne skal du have fat i en kaffekværn. Kaffekværne kommer i forskellige modeller og prisklasser. Vi anbefaler en kværn i god kvalitet, hvor du kan grinde bønnerne i forskellige grovheder. Så giver du dig selv de bedste muligheder for at lave den perfekte iskaffe.

Et lille tip. Iskaffen kan selvfølgelig drikkes af alle former for glas og kopper. Når gæsterne er på besøg kan du eventuelt gøre lidt ekstra og servere iskaffen i forskellige syltetøjs glas.   

3: Trin-for-trin vejledning til at lave en lækker hjemmelavet iskaffe

Du har udstyret og ingredienserne i orden. Hvordan laver du så den perfekte hjemmelavede iskaffe? Du kan gøre det på få steps.

Step 1: Hæld vand i kanden.

Step 2: Hæld kaffe i filteret (80 gram eller mere per liter, hvis det er til islatte)

Step 3: Stil kanden i køleskabet henover natten (12-24 timer)

Step 4: Kom isterninger i dit yndlings glas

Step 5: Hæld mælk over isterningerne. (Sørg for at der er plads til kaffe)

Step 6: Hæld forsigtigt cold brew ned oven i mælken og se den fordele sig flot

Med disse få steps har du en dejlig og lækker iskaffe klar.

Skal iskaffen have en dejlig smag af karamel, vanilje eller chokolade? Bland sirup sammen med mælken og rør godt rundt. Hvis du skal gøre lidt ekstra ud af iskaffen, kan du med fordel købe flydende karamel eller chokolade, og sprøjte op og ned ad siderne på glasset. Det ser lækkert og indbydende ud, og blander sig stille og roligt med hjemmelavet iskaffe.

4: Forskellige variationer af hjemmelavet iskaffe

Hjemmelavet iskaffe kan komme i forskellige variationer og former. Den typiske iskaffe kommer som bekendt i enten cold brew form eller islatte form. Cold brew kan drikkes rent, når det er færdigbrygget eller tilsætte en smule vand eller sirup for at ændre smagen som du kan lide den.

Derudover kan du tilsætte en smule mælk eller fløde. Det giver dig en rig kaffesmag og en fyldig cremethed fra mælken eller fløden. Ønsker du en kaffe med meget mælk, så prøv islatten, som indeholder meget mælk og mindre kaffe. Det giver dig en lækker kaffe, og det kan anbefales at tilsætte karamel for virkelig at give iskaffen det sidste.

Kaffen bliver lækker og dessert agtigt uden at være for kalorie indholdig. Er du til det helt søde, så kan du med fordel tilsætte en kugle vaniljeis. Du bliver nødt til at tro på os, når vi siger at din iskaffe bliver fantastisk.

Et tip til næste gang du har besøg af vennerne eller du er lidt lækker sulten. Find din blender frem. Hæld cold brew, mælk, isterninger og frappé pulver i blenderen, og gør klar til den lækreste hjemmelavede dessert iskaffe du kan forestille dig. Skal der ekstra smag til, så tilsæt karamel, vanilje,  chokolade, eller chokolade knapper. Du får en fremragende dessert som smager fantastisk af kaffe og alt det lækre du tilsætter. Pynt glasset med flydende karamel eller chokolade og din dessert iskaffe vil være din nye favorit.

5: Tips til hvordan du kan lave en sund hjemmelavet iskaffe

Er du ikke til alt det søde, men bare gerne vil have en sund og lækker iskaffe – så er der masser af muligheder for dig. Først og fremmest vil vi hos Coffepot foreslå den helt normale cold brew iskaffe.

Iskaffen bliver lavet udelukkende på kaffe og vand, og derfor bliver det faktisk ikke meget sundere. Har du brug for mælk? Tilsæt en smule skinny mælk eller plantedrik med lavt fedtindhold, og du vil stå tilbage med en iskaffe, der er sund og smager fantastisk.

Hvis du slet ikke kan lide kaffe uden sukker eller sirupper, så foreslår vi at du prøver sukkerfri sirup. Det er et godt alternativ til de normale sirupper, og giver din iskaffe en lækker smag. Er du ikke til sirup, så opløs sødemiddel i en smule varmt vand og hæld dette i dit glas først. Vent til sødemidlet er helt opløst og tilsæt derefter isterninger og cold brew kaffen. Det giver dig sødmen til iskaffen. Helt uden tilsatte kalorier.

Den perfekte hjemmelavet iskaffe er kun meget få steps væk. Bestil din cold brew kaffekande hos Coffepot, og du er klar til at servere lækker hjemmelavet iskaffe til dig selv og dine gæster. Skru op for hyggen med Coffepot.

Del på