Gratis levering på alle ordre

Kurv

Cold Brew Kaffe: En lækker måde at nyde kaffe på

Cold brew kaffe
Cold Brew Kaffe er en lækker og populær måde, at nyde kaffe på. Med Cold Brew kan du lave forfriskende iskaffe derhjemme.

Kaffe er en uundværlig del af hverdagen for de fleste mennesker verden over. Traditionelt har kaffe altid været nydt varm og dampende, og de første kaffedrikke kan spores langt tilbage i historien. 

Men i de seneste år har en ny trend taget til, hvor kaffen serveres kold på cafeer og kaffebarer i form af is-latte, is-cappuccino og cold brew. Den kolde bryggemetode er blevet utrolig populær og er blevet en favorit for mange kaffedrikkere. 

Cold Brew Kaffe er især blevet en favorit blandt kaffeelskerne, fordi den linde smag af kaffe er blød, fyldig og lækker. Derudover er cold brew kaffe fantastisk på de varmere dage, hvor den varme kaffe nødvendigvis ikke er så tiltalende. 

Igennem dette blogindlæg vil vi fortælle dig kort og godt, hvad koldbrygget kaffe er, hvad fordelene ved cold brew kaffe er, hvordan man laver det og mere om vores cold brew kaffekander.

Hvad er Cold Brew Kaffe?

Cold Brew Kaffe er, som navnet antyder, koldbrygget kaffe. Kaffen bliver på samme måde, som ved den varme brygningsmetode brygget med vand, som bliver hældt over kaffepulver, der ligger i et filter. Men, temperaturen på vandet er kold. Derfor navnet cold brew. Hvis du tænker at cold brew kaffe er noget nyt, så kan du godt tro om igen. 

Det kan spores helt tilbage til 1600-tallets Japan, hvor cold brew kaffe havde navnet Kyoto-kaffe efter storbyen Kyoto. Cold Brew er altså ikke et nyt fænomen, men en trend, som er blevet meget populær. Cold brew kaffe bliver som sagt brygget på koldt vand, og derfor skal den også have længere tid til at trække. 

Ved den traditionelle kaffe brygningsmetode hælder du kogende vand over bønnerne, og indenfor få minutter står du med en dejlig varm kop kaffe. Det varme vand trækker hurtigt og effektivt smagene ud af bønnerne, men efterlader desværre også bitre og syrlige smagsstoffer i kaffen. 

Dette undgår du med cold brew kaffe. Det kolde vand lader bønnerne eller pulveret udskille smagene i en langt mere naturlig proces, hvilket efterlader dig med en bedre og mere forfriskende drik.

Den dybere og mere nuancerede smag er ikke den eneste fordel, som du får med cold brew kaffe. 

Her er en række fordele, som du får med den kolde brygningsmetode:

 • Cold brew har færre syrlige og bitre smagsstoffer
 • Cold brew er på grund af dens temperatur mere forfriskende og hydrerende.
 • Cold brew indeholder ofte mere koffein
 • Cold Brew er bedre for maven, fordi det er brygget på kold vand, hvilket betyder, at det er mindre syrligt

Hvordan laver man så Cold Brew Kaffe?

Cold Brew er nemt at brygge, og alle kan gøre det. Det eneste cold brew kræver er nogle enkelte remedier. Du skal have kaffebønner, som gerne må kværnes lidt grovere end til din normale filterkaffe. 

Derefter skal du have en god cold brew kaffekande. Her kan du med fordel anvende vores elegante cold brew kaffekander. De er praktiske og nemme at have med at gøre, når du serverer cold brew til dine kaffeelskende gæster eller dig selv. Disse kander er designet med indbyggede kaffefiltre, så du ikke behøver at bekymre dig om, at bruge ekstra filtre eller bryggeudstyr. Kaffefiltret i kanden sørger for at filtrere kaffegrumsen fra den færdige cold brew. 

Den skal smage lige præcis som du ønsker det. Når gæsterne er gået, og kopperne tomme, men der stadig er cold brew tilbage på kanden, så kan du nemt og sikkert stille den resterende cold brew kaffe tilbage i køleskabet.

Metoden til at brygge cold brew kaffe er nem og fejlsikker. Den kan laves på disse få trin:

 • Trin 1: Hæld vand på kanden.
 • Trin 2: Hæld frisk kværnet eller pulverkaffe i filterholderen. Cirka 40-80 gram per 1 liter vand (Alt efter ønsket styrke)
 • Trin 3: Sæt kaffekanden i køleskabet i 12-24 timer eller hen over natten.
 • Trin 4: Din Cold Brew kaffe er færdig, så du kan hælde den op i dit yndlingsglas.
 • Trin 5: Tilsæt eventuelt isterninger, mælk eller sirup og nyd en dejlig og forfriskende cold brew kaffe.

Hvorfor er Cold Brew Kaffe blevet så populært?

Cold brew kaffe er blevet populært fordi det adskiller sig fra den traditionelle kaffe, og giver nogle nye muligheder i forhold til smag og måden at drikke kaffe på. Den langsomme kold brygningsproces betyder, at cold brew har et lavere syreindhold og en mildere smag, samtidigt med at den bevarer de naturlige smagsnuancer fra kaffebønnerne. 

En anden fordel ved cold brew kaffe er, at den er mindre bitter, sammenlignet med varm kaffe. De lavere temperaturer under brygningen reducerer udtrækningen af bitre forbindelser fra kaffebønnerne. I traditionel varm kaffe stresser det kogende vand kaffebønnen, så den frigiver bitterhed, samtidigt med at det varme vand ofte brænder det øverste lag af kaffe på. Dette bidrager til bitterheden, og undgås helt naturligt ved koldbrygget kaffe. 

En anden smag og som heller ikke ses på samme måde i cold brew kaffe er syreindhold. Syrerne i kaffebønnerne ekstraheres i mindre grad under den kolde brygningsproces, hvilket kan være en fordel for dem, der oplever maveproblemer eller følsomhed over for syreholdige drikke.

En praktisk fordel ved cold brew kaffe er dens forberedelse. Da den hurtigt og nemt kan laves i forvejen og derefter kan holde sig i køleskabet i mange dage, er den ideel til dem, der altid ønsker, at have kaffe klar lige ved hånden. 

Sidst men ikke mindst så åbner cold brew kaffe en dør ind til kreativitet og variation. Der findes nemlig utallige måder at nyde sin cold brew kaffe på, og det er kun fantasien og smagsløgene, som sætter grænser. Du blander bare cold brew sammen med sirupper, mælk, safter, isterninger eller is for at få drikken præcis som du ønsker den.

Hvordan kan du nyde Cold Brew Kaffe?

Her er nogle forskellige opskrifter som du kan bruge cold brew i, hvis du ikke ønsker at nyde den forfriskende smag i sig selv. 

Som en start kan du prøve at blande cold brew kaffe op med mælk, fløde, havredrik, mandeldrik, soya osv. Det giver en dejligt cremet cold brew kaffe, som er perfekt til de varme dage. Hvis du bruger sukker eller sødemiddel i kaffen, så skal du helt sikkert prøve at komme sirup i din cold brew. Bland ikke sukker direkte i cold brewen, da sukker skal bruge varme til at opløse. 

Der findes mange forskellige sirupper som passer perfekt til cold brew kaffe. Vores favoritter er vanilje, karamel, saltkaramel og chokolade. Blandingsforholdet mellem sirup og cold brew er helt op til dig, og hvordan du kan lide det bedst.

Hvis du ønsker at eksperimentere en smule med din cold brew så prøv denne opskrift, som er forfriskende og spændende: 

Cold Brew sparkle passion:

 • Trin 1: Kom passionssirup i et glas
 • Trin 2: Tilsæt isterninger og cold brew kaffe
 • Trin 3: Rør godt rundt, så siruppen bliver rørt ud
 • Trin 4: Tilsæt danskvand
 • Trin 5: Smag til med sirup, dansk vand og cold brew
 • Trin 6: Nyd en forfriskende, anderledes og lækker cold brew

Cold Brew er kommet for at blive

Det er kun dine smagsløg, som sætter grænser, så næste gang du skal lave cold brew kaffe, så prøv dig frem og lav et par sjove opskrifter. Cold Brew Kaffe er nemlig kommet for at blive, og vi ved at du kommer til at elske det. Du kender de 5 nemme trin til at brygge det, og det eneste du mangler er det rette udstyr. Tag et kig på vores udvalg og bestil din nye cold brew kaffekande og nyd en forfriskende og lækker kop cold brew hver eneste dag.

Del på